Skip to content
Ediția de astăzi VIDEO

Mesajul președintelui Iohannis la începerea școlii: Dragi elevi, fiecare veţi avea ocazia să fiţi un supererou, spălându-vă pe mâini și purtând mască

Preşedintele Klaus Iohanis le-a transmis elevilor, în mesajul cu ocazia începerii noului an şcolar, că fiecare dintre ei vor avea ocazia să fie un supererou care, atunci când poartă mască, se spală pe mâini şi respectă recomandările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii.

În mesajul pentru dascăli, preşedintele afirmă că păşim pe un teritoriu necunoscut şi tocmai din acest motiv va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate, energie.

Chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă, va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi. Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!

Dragi dascăli,

Frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!” este mesajul transmis de președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.