Skip to content
Ediția de astăzi Recent VIDEO

Virgil Popescu: PNL a depus moțiunea simplă ”S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”

Deputatul PNL de Mehedinți Virgil Popescu a anunțat miercuri, 10 aprilie, că PNL a depus moțiunea simplă ”S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”

Moțiune simplă Energie – PNL

Astăzi am anunțat de la tribuna Camerei Deputaților că alături de colegii din PNL am depus moțiunea simplă "S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!"

Publicată de Virgil Popescu pe Miercuri, 10 aprilie 2019

Partidul Național Liberal (PNL) este profund îngrijorat de situația sectorului energetic. Prețurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a țării este în pericol, în principal din cauza lipsei investițiilor în sector. România a început să importe tot mai multă energie electrică și gaz natural. Ne dorim ca prin moțiunea “S.O.S. sectorul energetic! PSD și ALDE duc Romania în beznă!” să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situația sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia țării noastre. Este nevoie de sinceritate și nu de minciună! PSD și ALDE trebuie să înceteze să mai mintă, așa cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020! Este nevoie de un moment al adevărului”, se arată în textul moțiunii.

Liberalii le cer să termine cu minciunile și ipocrizia.

Terminați cu minciunile și ipocrizia! Cum să fie sistemul energetic eficace când consumatorii vulnerabili de energie nu sunt încă identificați și ajutați mult mai mult decât în prezent, din cauza incompetenței Guvernului PSD-ALDE? PNL este profund îngrijorat că, la 5 de ani de începerea procesului de revizuire a strategiei energetice a României, acest document încă nu este finalizat, fapt de natură să genereze haos în sectorul energetic. Un sistem energetic nu poate să funcționeze fără o linie strategică și de politici adoptate”, se mai arată în textul moțiunii.

Totodată, liberalii se declară îngrijorați de creșterea prețurilor la energie electrică și gaz natural.

Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă. Mai grav este că piața a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât și companiile mari în care statul român este acționar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate și politizate prin angajarea “în masă” a unor rude, apropiați sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE”, scriu liberalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.