Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ministrul Energiei Virgil Popescu: Nu avem probleme cu producția de energie

Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat marți, 21 aprilie, că sistemul energetic din România funcționează la parametri optimi. Totodată, legat de scăderea prețului la petrol ministrul mehedințean a precizat că pe termen scurt țara noastră nu este afectată.

”Vreau să dau asigurări că nu avem absolut nicio problemă cu producția de energie și gaze naturale în România. Sistemul energetic național este stabil și funcționează în parametri. Nu vom avea sub nicio sincopă în asigurarea cu energie și gaze naturale”, a declarat ministrul la B1 Tv.

Cât despre scăderea prețului petrolului pe piața americană, Virgil Popescu spune că nu este un semn bun, dar pe termen scurt România nu va fi afectată.

Nu este un lucru bun. Asta arată că este o recesiune, că a scăzut consumul și induce un sentiment că economia nu merge într-o direcție bună. Pe termen scurt România nu va fi afectată, e posibil să avem un preț scăzut la carburanți la pompă”, a mai precizat ministrul mehedințean.

Prețul la petrol a scăzut la un nivel record, în condițiile în care cererea s-a prăbușit din cauza pandemiei de coronavirus, iar producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.