Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Migranții sirieni morți în Dunăre au fost scoși din apele fluviului

Pompierii au scos astăzi din Dunăre, în zona localității Țigănași, ultima persoană înecată din grupul de migranți sirieni care în urmă cu două săptămâni s-au răsturnat cu barca încercând să treacă ilegal Dunăre dinspre Serbia în România.

La solicitarea Poliției de Frontieră, pompierii au intervenit joi, 30 aprilie,  în zona localității Țigănăși pentru scoaterea la mal din fluviul Dunărea a unei persoane decedate.

Este ultimul cetățean sirian care mai trebuia recuperat din apele fluviului Dunărea. El face parte din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, încercând să treacă ilegal Dunărea în România dinspre Serbia în seara de 16 aprilie a.c.

Polițiștii de frontieră au reușit să salveze în acea seară 9 cetățeni străini, mai exact una din călăuzele acestora, un cetățean sârb din Kladovo și 8 migranți sirieni. O persoană a reușit să se salveze singură și a fost găsită pe malul sârbesc de autoritățile din statul vecin, iar ceilalți migranți, dar și cealaltă călăuză din Kladovo au fost scoși din apele Dunării în ultimele zile și se află la morga Spitalului Județean Mehedinți.

În cursul zilei de ieri, în urma căutărilor efectuate de către scafandri, a fost găsită si adusă la mal ambarcațiunea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.