Skip to content
Ediția de astăzi Recent

S-au găsit cadavrele a doi cetățeni străini înecați în Dunăre în timp ce încercau să treacă în România

Apele Dunării au scos duminică dimineață cadavrul unui cetățean sârb care s-a înecat săptămâna trecută încercând să aducă ilegal în România un grup de migranți sirieni.

Detașamentul de Pompieri Drobeta a intervenit sâmbătă seară, în zona localității Hinova, pentru a scoate din Dunăre o persoană înecată.  Este vorba de un cetățean sirian, de 31 de ani, și provine din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, săptămâna trecută.

Duminică dimineață, apele Dunării au scos la suprafață în dreptul localității Ostrovul Corbului și cadavrul unui cetățean sârb (42 de ani), care era una din cele două călăuze a migranților.

Cealaltă călăuză este cercetată de autoritățile din România pentru trafic de migranți.

O barcă în care se aflau 18 cetăţeni străini s-a răsturnat, joi seara (16 aprilie a.c.), pe Dunăre.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze sârbe, a plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.