Skip to content
Focus Recent

Mii de pensionari au rămas fără dreptul la medicamente compensate cu 90%

PNL acuză Guvernul PSD&ALDE că a lăsat mii de pensionari fără dreptul la medicamente compensate cu 90%, drept urmare solicită modificarea urgentă a Hotărârii de guvern nr. 720/2018 pentru ca această nedreptate să fie înlăturată.

Guvernul condus de Dragnea, Dăncilă şi Olguţa Vasilescu dau dovadă, încă o dată, de un cinism greu de imaginat! După ce şi-au bătut joc de angajaţi, angajatori şi investitori, acum îi umilesc pe cei mai săraci pensionari din sistemul public de pensii. Astfel, după ce au amânat majorarea punctului de pensie cu jumătate de an, luându-le pensionarilor din buzunar sute de lei din pensia la care au dreptul, potrivit legii, Guvernul a dat cu o mână şi a luat cu două mâini. Mai precis, după majorare a punctului de pensie de la 1 iulie, peste 300 de mii de pensionari care aveau pensiile între 801 lei şi 900 de lei, au câştigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%”, susține deputatul PNL Nicolae Giugea.

Potrivit HG nr. 720/2018 pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depăşesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă. Guvernul nu a modificat acest plafon și în urma majorării pensiilor cei care beneficiau de medicamente compensate nu mai au acest beneficiu.

Pensionarii au fost păcăliţi cu câteva zeci de lei în plus la pensie, dar li s-a luat dreptul de a beneficia lunar de medicamente de sute de lei!
Dacă ne uităm la cele mai recente date ale Casei Naţionale de Pensii, în luna mai în România erau în plată peste 336 de mii de pensii cu valori între 801 şi 900 de lei. Aproape toţi pensionarii din această categorie de pensii au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%. Din această decizie se vede clar că nici Liviu Dragnea şi nici Olguţa Vasilescu nu ştiu câţi bani scot pensionarii lunar din buzunar pentru a cumpăra medicamente vitale şi a-şi îngriji sănătatea, după o viaţă de muncă grea! Solicit Guvernului să modifice de urgenţă Hotărârea de Guvern nr.720 din 2008, ca să majoreze plafonul de venituri pentru medicamentele compensate! Aş putea să pariez că dacă Guvernul ar fi trebuit să dea o hotărâre pentru dosarele penale ale lui Dragnea, sigur aceasta era deja scrisă, însă dacă este vorba despre viaţa şi sănătatea a sute de mii de pensionari, Guvernul va mai face ceva analize, evaluări şi studii de impact! Știm cu toţii că Guvernul PSD-ALDE a făcut bugetul praf, însă nici Olguţa Vasilescu şi nici Liviu Dragnea să nu îndrăznească cumva să facă economii la buget, luându-le părinţilor noştri dreptul la a-şi trata sănătatea”, a mai declarat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.