Skip to content
Focus Recent

Ministrul Daea a comparat sacrificarea porcilor infestaţi cu uciderea evreilor – I se cere demisia!

Ministrul Agriculturii Petre Daea e un personaj controversat din Guvernul PSD&ALDE. Prin declarațiile lui a stârnit numeroase critici în rândul unui anumit segment de public, dar și aprecieri. El este văzut de mulți români ca un om al poporului, care le înțelege nevoile, durerile pe care le au și problemele legate de pământ, bătătură și animale.

Petre Daea pare ca un personaj desprins din romane, despre care am învățat la liceu, despre truda țăranului român. Unii ar spune că e un personaj autentic. Însă declarația făcută în cadrul unei emisiunii televizate, prin care încerca să transmită o situație neplăcută a stârnit revoltă, lipsă de control asupra efectelor pe care le pot avea unele declarații din postura de persoană publică, membru de vază în Guvern.

Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz”, a declarat ministrul Agriculturii.

Ce reprezintă Auschwitz? O dovadă a unei cruzimi inimaginabile de care poate da dovadă o ființă umană.

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a soluției finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.

După reacțiile indignate, Petre Daea a revenit cu o precizare:

Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles! a afirmat ministrul Agriculturii.

Partidul Național Liberal i-a cerut ministrului demisia.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie să-și prezinte demisia și să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă să îl demită urgent. Comparația victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă și trebuie sanctionată public imediat”, a declarat Ionel Dancă purtătorul de cuvânt al PNL.

Și USR consideră că Petre Daea trebuie să demisioneze.

Prostia nu e o scuză! Demisia! A devenit o umilință națională faptul că suntem conduși de acest Guvern! Lipsa de înțelegere a propriilor cuvinte devine o boală gravă, care pune în pericol imaginea României și a fiecărui român. Comparația făcută de Petre Daea între arderea porcilor bolnavi de pestă africană și Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este șocantă și inacceptabilă. Prostia nu e o scuză când ești prim-ministru sau ministru în Guvernul României. În alte țări civilizate, după ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasă de mână cu ministrul Agriculturii. Nu mai supurtăm această umilință de a fi conduși de oameni care nu-și înțeleg propriile cuvinte, incompetenți care duc țara spre dezastru și rușine. USR cere demisia lui Petre Daea și din nou, a Vioricăi Dăncilă. O vom cere până vor ieși pe ușa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat țara”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.