Skip to content
Focus Recent

PNL acuză Guvernul PSD: Deficitul bugetar la 6 luni ajuns la o cifră record – Duc România în criză

Președintele PNL Ludovic Orban atrage atenția că deficitul bugetar la 6 luni ajuns la o cifră record reprezentând 1,6% din PIB, mai exact cheltuielile au fost mai mari decât veniturile cu 14,8 miliarde lei. Liberalii spun că este cel mai mare deficit bugetar înregistrat pe primele 6 luni ale anului, din ultimul an de criză 2011 încoace.

Atragem din nou atenția guvernului că a construit un buget de stat pe niște premise false, pe niște indicatori economici care nu mai au nicio legătură cu realitatea. Rata inflației a fost prevăzută să fi 3,1%, iar astăzi rata inflației este de 5,4%. Cursul de schimb mediu pe care s-a construit bugetul a fost stabilit la 4,55 Lei /Euro, în timp ce în realitate cursul de schimb a fost cursul mediu de 4,66 lei pentru un euro. De asemenea, creșterea economică estimată care a stat la baza elaborării bugetului de stat a fost de 5,5%, iar în realitate această creștere economică va fi mult mai mică”, a declarat președintele PNL.

Liberalii solicită guvernului PSD să pregătească cu mare atenție rectificarea bugetară.

Readucem aminte că Comisia Europeană a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economică la 4,1% din PIB, iar conform evoluției economiei în care vă dau numai câteva exemple: pe luna mai sectorul construcții a stagnat, producția industrială pentru prima oară a fost în scădere și chiar dacă există o creștere în ceea ce privește vânzările cu amănuntul, această creștere nu poate să constituie un suport pentru o creștere economică serioasă, conform așteptărilor. Solicităm Guvernului să pregătească cu mare atenție rectificarea bugetară, să reașeze bugetul pe datele reale din economie și să corecteze toate deficitele structurale care afectează mecanismul constituirii și execuției bugetului de stat”, a declarat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.