Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Energiei: În ceea ce privește prețul mai mic al energiei electrice, eu zic să mai așteptăm câteva luni de zile

Virgil Popescu ministrul Energiei a explicat, din nou, cum merge cu liberalizarea prețului la energie și a transmis că în câteva luni piața se va regla și este convins că facturile vor fi mai mici.

În ceea ce privește prețul mai mic al energiei electrice, eu zic să mai așteptăm câteva luni de zile. Există deja oferte mai mici, dar să mai așteptăm ca prețurile să se așeze și să înceapă să funcționeze concurența reală. De fapt, unii dintre clienți se vor duce singuri în altă parte, dar sunt convins că vor fi furnizori care vor canibaliza piața altor furnizori. Și sunt foarte mulți furnizori care au oameni în reglementat, nu i-au trecut în concurențial, ori acolo este o piață care sunt sigur că va fi atacată de alți furnizori. Ori ca să-l muți pe client de la unul la altul trebuie să-i oferi condiții și, mai ales, preț mai bun„, a declarat ministrul mehedințean invitat la Digi 24.

Virgil Popescu a precizat și că este exclus ca un consumator care optează pentru serviciile unui furnizor care nu oferă și distribuție să aibă probleme la avarii.

Este exclus ca un consumator care alege un furnizor ce nu are și distribuție să aibă probleme la avarii. Și la gaze e valabil și la energia electrică”, a mai explicat ministrul Energiei.

Popescu a explicat că s-a ajuns la un acord cu ANRE și cu Consiliul Concurenței, potrivit căruia consumatorul trebuie să beneficieze de cea mai bună ofertă de preț la energia electrică, fie că rămâne la furnizorul actual, fie că se mută la un altul.

Nu pun 6 milioane de oameni pe drumuri să-și schimbe contractele într-o lună, două sau într-un anumit termen, ci oblig furnizorii să ofere cele mai bune prețuri la energie, în așa fel încât consumatorul să beneficieze de cea mai bună ofertă. Pornim de la premisa că avem în centrul acestei piețe concurențiale clientul, nu furnizorul„, a mai declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.