Skip to content
Focus

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vizitat lucrările Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vizitat luni, 14 iunie, lucrările Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, care va permite creșterea capacității de integrare a energiei regenerabile în zona de sud-vest a țării.

Astăzi am avut o vizită pentru a vedea lucrările la Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, care va permite creșterea capacității de integrare a energiei regenerabile în zona de sud-vest a țării. Este o lucrare foarte importantă pentru dezvoltarea sistemului de transport a energiei electrice, pentru închiderea inelului din zona de sud – vest a României. O asemenea investiție este importantă pentru că în urma finalizării acesteia vom putea instala capacități de producție a energiei electrice din surse regenerabile de circa 1.000 MW. Se face un nou pas în procesul țării noastre de a utiliza cât mai multă energie verde. La această dată, stadiul de realizare a acestei investiții a Transelectrica este de aproximativ 60%. Am fost împreună cu președintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Cătălin Nițu, Corneliu – Bogdan Marcu, membru al Directoratului, președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, director Sucursala Porțile de Fier – Hidroelectrica Valeriu Manțog și prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel. Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița este o investiție cu o valoare de peste 122 de milioane de lei, alcătuită din două tronsoane: o construcție nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porțile de Fier – Anina) și modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (tronsonul Anina – Reșița). Lungimea totală a liniei va fi de 117 kilometri. Această investiție va avea un rol foarte important în atragerea de investiții în zona Banat, contribuind astfel la dezvoltarea zonei și la generarea de locuri de muncă”, a declarat ministrul mehedințean al Energiei.
Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița este o investiție cu o valoare de peste 122 de milioane de lei, alcătuită din două tronsoane: o construcție nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porțile de Fier – Anina) și modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (tronsonul Anina – Reșița). Lungimea totală a liniei va fi de 117 kilometri. Această investiție va avea un rol foarte important în atragerea de investiții în zona Banat, contribuind astfel la dezvoltarea zonei și la generarea de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.