Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Popescu anunță suplimentarea de fonduri pentru granturile pentru capital de lucru

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că se ia în considerare suplimentarea de fonduri pentru granturile pentru capitalul de lucru.

În urma interesului foarte mare pentru accesarea granturilor alocate capitalului de lucru, analizăm suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri cu aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, vom redeschide apelul pentru accesarea microgranturilor de 2000 de euro și analizăm scăderea plafonului pentru firmele care s-au înființat în 2019 și nu au putut atinge cifra de afaceri de 5000 de euro. Pentru mine este important ca un număr cât mai mare de IMM-uri să poată beneficia de aceste fonduri nerambursabile”, a declarat ministrul mehedințean.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a lansat etapa de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Formularul electronic de înscriere a fost valabil până miercuri 28 octombrie 2020 ora 20.00.

29.250 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri a granturilor în valoare de 1 miliard de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.