Skip to content
Ediția de astăzi

Moţiunea de cenzură USRPLUS-AUR, plină de semnături false

Surse guvernamentale din zona PNL susțin că au descoperit cel puțin cinci semnături false ale parlamentarilor AUR pe moțiunea de cenzură. De asemenea, sunt suspiciuni și pe semnăturile USR.

Există un caz deja documentat al deputatului USR de Alba Beniamin Teodosiu care s-a confesat unor apropiați că semnătura sa a fost “fotoshopată”. La AUR, cel puţin deputatul Andrei Busuioc nu era prezent în ţară la data semnării moțiunii, acesta fiind judecat în Republica Moldova (al cărui cetăţean este) de trafic de droguri, potrivit PSNews.ro

De altfel, vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PNL de Alba Florin Roman a transmis sâmbătă seara că moțiunea de cenzură depusă de noua alianță USR-PLUS – AUR este un „fake news”.

Potrivit acestuia, moțiunea depusă ar fi fost însoțită de peste 30 de semnături „scanate, copiate din tabele și foarte grav, cu suspiciuni de falsificare”. „Moțiunea de cenzura depusă de noua alianță toxică USR-AUR este un fake news!

Este un caz nefericit și lipsit de cunoașterea Constituției României și a regulamentului! Mai grav, sub presiunea timpului, alianța toxică a depus o moțiune însoțită de peste 30 de semnături scanate, copiate din tabele și foarte grav, cu suspiciuni de falsificare! Niciodată, in 31 de ani de parlamentarism democratic nu s-a întâmplat așa ceva! Niciodată!

Este unul din motivele pentru care, noi liberalii, cu exceptia domnului Orban, am refuzat să intrăm în ședințe convocate “noaptea, ca hoții”!

Al doilea motiv regulamentar este ca ședințele Birourilor Permanente Reunite se convoacă de cei doi președinți, ai Camerei Deputatilor și Senatului, ori de înlocuitorii lor! Ambele sedinte din weekend au fost convocate în scris, doar de președintele Camerei Deputatilor! Fără cvorum nu există un vot în BPR, implicit nu există moțiune trimisă guvernului și implicit, nu există un calendar al moțiunii!

Nu poți da jos un guvern prin fals și uz de fals! Nu e așa, Stelian Ion? Luni, nu noaptea ca hoții, vom depune o solicitare scrisă către BPR prin care cerem analiza administrativă a semnăturilor de pe “fake news”.

E cea mai imorală moțiune depusă în 31 de ani! Graba strică treaba, iar un guvern nu poate fi dărâmat prin semnături scanate și copiate! Mai grav, măsluite!

Moțiunea nu are 117 semnături în original, deci a fost depusă cu încălcarea regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului! Au fost 3 moțiuni respinse pe aceleași considerente!” a scris Florin Roman, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.