Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Nereguli constatate la Casa Județeană de Pensii Mehedinți

Directorul Casei Județene de Pensii Mehedinți, Mihai Plăvițu, a anunțat joi, 15 aprilie, că au fost găsite nereguli, atât în ceea ce privește acordarea dreptului de pensie, cât și în privința dosarelor de pensie. Anunțul directorului vine după ce o comisie constituită la nivelul instituției a constatat că există numeroase dosare care nu sunt conforme prevederilor legale.

„A fost constituită o comisie, formată din specialiști, la nivelul Casei Județene de Pensii Mehedinți, care, a constatat faptul că dintr-un număr de 103 dosare de pensie, 100 nu sunt conforme, existând suspiciunea că sunt vreo 7.000 de dosare în acest caz. În consecință, au fost sesizate organele de cercetare penală.”, a declarat Mihai Plăvițu, directorul Casei Județene de Pensii Mehedinți

Totodată, acesta a anunțat că au fost stabilite pensii mai mari, necuvenite din punct de vedere legal, unor persoane care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege pentru pensionare. Cuantumul acestor plăți este de 143.016 lei, iar perioada în care au fost desfășurate aceste acțiuni este 2004-2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.