Skip to content
Ediția de astăzi Recent

O prostituată a bulversat bugetul Severinului

 

Cu amenzi care totalizează 900.000 de lei, adunate de-a lungul mai multor ani, o prostituată din Drobeta Turnu Severin este cel mai mare datornic la bugetul local, potrivit datelor centralizate de funcţionarii de la Direcția Impozite și Taxe Locale.

Deşi amenzile primite de prostituate figurează drept venit la bugetul local, aceşti bani nu sunt plătiţi niciodată. La fel se întâmplă şi cu amenzile date cetățenilor din  state care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

„Pe punctele de frontieră înregistrăm un debit restant și care îl avem în stare de insolvabilitate de 793.000 de lei spre deosebire de cetățenii români unde înregistrăm un debit neîncasat în cuantum de 79.400 lei. Sunt debite înregistrate, care le regăsim în buget ca și venituri în schimb aceste venituri nu pot fi recuperate”, spune Marinela Mateescu, director executiv Direcția Impozite și Taxe Locale Turnu Severin.

Așa se întâmplă de exemplu cu amenzile date cetățenilor sârbi. Marinela Mateescu spune că în lipsa unui tratat cu acest stat, procedura de recuperare este foarte greoaie

. În schimb, Serbia nu se plânge de tratate și aplică un sistem extrem de eficient. Severinenii care obișnuiesc să facă cumpărături la vecinii sârbi știu că autoritățile vamale nu le permit să iasă din țară în cazul în care au fost sancționați și nu au achitat amenda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.