Skip to content
VIDEO

Pieleanu și jocul procentelor: Ar fi bine ca PSD-ul să se retragă de la guvernare EXCLUSIV

Sociologul Marius Pieleanu, cel care conduce Institutul Avangarde, a acordat miercuri, în exclusivitate, un interviu redacției de știri PSnews, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre așteptările pe care le are de la noul Guvern condus de Viorica Dăncilă.

”Doamna Dăncilă trebuie să facă ce trebuie pentru țara asta! Nivelul de așteptare a cetățenilor față de acest Guvern este unul similar cu oricare alt Guvern din ultimul an al PSD-ului. Într-o analiză pe care am făcut-o în luna ianuarie, mai mult de peste 80% din cetățenii României declară că nu cred că PSD-ul mai poate duce la îndeplinire programul său de guvernare. Cred că Guvernul Dăncilă va rezista până la cel puțin la alegerile din primăvara anului viitor, după aceea cred că ar fi bine ca PSD-ul să se retragă de la guvernare pentru a-și pregăti foarte serios din poziția de opoziție, candidatul pentru alegerile prezidențiale. Cred că mai degrabă PSD-ul are o șansă în plus cu propriul său candidat aflat în opoziție să câștige fotoliul de președinte, ar fi mult mai convenabil”, a susținut Marius Pieleanu.

Profesorul universitar a fost întrebat de către Marinela Angheluș, ce scor ar mai obține PSD-ul, dacă mâine s-ar organiza alegeri. Astfel, Pieleanu a precizat că cel mai mare partid din România ”ar obține tot în jur de 40%”.

PSD-ul ar mai obține tot în jur de 40%. Electoratul PSD este un electorat destul de bine închegat, au spriti de corp, nu au nevoie de motivații suplimenatre pentru a ieși la vot, nu nevoie de motivație suplimentară pentru a vota PSD-ul, este foarte bine cristalizat. Fluiditatea este la USR, unde avem un joc foarte ciudat de procente. De pildă, în toamna anului trecut era într-o cădere masivă, acum, în urma protestelor și a exercițiilor de imagine din Parlament, și-a dublat intenția de vot. Însă este relativă, este în funcție de ce ei fac”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, sociologul a susținut că principalul partid de opoziție, PNL, înregistrează un scor mai mic decât în toamna anului trecut.

”PNL este astăzi la aceeași cotă obținută de acum un an și ceva, are potențial de creștere, e în strânsă legătură cu USR-ul pentru că e pe principiul vaselor comunicante, în general, ce pierde USR-ul se duce spre PNL și ce pierde PNL-ul se duce spre USR. La ora când vorbim, PNL-ul înregistrează un scor mai mic decât în toamna anului trecut, tocmai pe această idee a vaselor comunicante. În opinia mea, cu mici excepții, PNL-ul are o uriașă problemă de listă a comunicatorilor”, a conchis acesta.

Puteți urmări secvența de la început și până la minutul 13:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.