Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

PNL cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că susține apelul președintelui Klaus Iohannis prin care cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader și, totodată, va depune o moțiune în Parlament împotriva ministrului Justiției.

Readuc aminte că atunci când majoritatea parlamentară și Guvernul au refuzat să ceară punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, Partidul Național Liberal nu a renunțat la obiectivul de a avea o analiză făcută de cei mai redutabili specialiști în materie de democrație și de drepturi și in materie de organiare a sistemului de justiție. Am reușit să sesizăm Comisia de la Veneția convingându-ne colegii de la nivelul APCE, și aici îl felicit pe domnul Ionuț Stroe, care este reprezentantul nostru în APCE, care a fost implicat alături de colegii noștri în acest lobby, pe care l-am dus în condiții de ostilitate maximă. Am reușit să sesizăm Comisia de la Veneția atât în ceea ce privește modificările la Legea 303,304 și 317, cunoscute ca legile Justiției. De asemenea, am reușit sesizarea și privitor la CP și la CPP”, a declarat liderul liberalilor.

PNL mai anunță că au pregătit un proiect de lege de transpunere a recomandărilor de la Veneția pe cele trei legi ale Justiției.

În privința CPP readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de președintele României și de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituționale. Evident și în privința CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privința CP solicităm din nou CCR să amâne pronunțarea și să trimită cele 5 întrebări preliminare care au fost formulate de experții PNL, să le trimită la Curtea de Justiție a UE, astfel încât în pronunțarea Curții să avem și punctul de vedere al Curții de Justiție a UE. Cu siguranță, în cazul în care președintele va declanșa consultări vom fi prezenți și vom pune umărul ca legile Justiției, CP și CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiție independentă”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.