Skip to content
Focus

Posibilă alianță PSD-PRO România pentru primăriile de sector. Întâlnire de taină Ciolacu – Ponta

Se fac calcule pentru alegerile locale ce urmează să aibă loc în acest an. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și Victor Ponta, președintele PRO România, au avut o discuție marți dimineața referitoare la candidați comuni la alegerile locale în București.

Surse din PSD au declarat, însă, că formațiunea politică nu ar vrea momentan să cedeze nicio primărie de sector. Contactat de PS News, Victor Ponta a confirmat întâlnirea dintre cei doi, însă nu a oferit alte detalii: „Da, am avut astăzi o întâlnire. Dar nu am ajuns deocamdată la nicio decizie”, a declarat Victor Ponta.

PS News l-a contactat și pe Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, însă până la momentul publicării acestui articol nu am obținut nicio reacție.

Firea: Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate de perspectiva încheierii unor alianţe politice şi/sau electorale

Amintim că preşedintele PSD Bucureşti, primarul general Gabriela Firea, a declarat dumincă seara, la emisiunea Dosar de Politician, că au avut loc înainte de pandemie întâlniri privind perspectiva încheierii de alianţe ale PSD cu Pro România şi ALDE şi că s-au desprins câteva idei, anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare.

„Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate de perspectiva încheierii unor alianţe politice şi/sau electorale. S-au desprins câteva idei şi anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt fireşte şi câteva subiecte care ne despart, unul mai ales mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuţii. Nu le-aş spune negocieri, pentru că uneori cuvântul negociere poartă în sine şi o notă peiorativă. Pare că eşti, cumva, în situaţia în care ce dai, ce primeşti şi, repet, poate fi interpretat ca un sentiment care în sine nu este foarte plăcut. Au fost discuţii”, a declarat Gabriela Firea, duminică, la B1 TV, întrebată dacă Pro România şi ALDE o vor susţine la Primăria Capitalei sau vor avea candidat separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.