Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Premierul Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: Din luna aprilie vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România.

În același timp, aș vrea să vă anunț câteva informații și despre campania de vaccinare, pentru că avem un calendar al dozelor de vaccin pe care le avem astăzi, pe care putem să-l prezentăm. Lucrurile se pot modifica, dar până acum să știți că atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne așteptam la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze și avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,97 milioane, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 și în septembrie 8,4. În total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România, față de câte estimam inițial, 20 și ceva, 20,5 parcă milioane doze, deci avem mai mult cu 5 milioane de doze. Și m-am uitat și pe platforma de vaccinare. Numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771.663”, a declarat premierul României.

Florin Cîțu crede că listele de epuizare vor fi finalizate în prima săptămână a lunii aprilie.

Spun ”doar” pentru că, așa cum arată lucrurile și vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi, în prima săptămâna din aprilie, această listă de așteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menținem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare și să nu vaccinăm, deci trebuie toată lumea să înțeleagă că, dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm. V-am spus câte doze vin. Dacă ne uităm la lista de așteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze. Am văzut și în spațiul public și chiar această hotărâre CNSU modifică o formulă de calcul”, a mai precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.