Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Președintele PNL Florin Cîțu: Important este ca acest Certificat Verde să fie o motivație pentru oameni să se vaccineze, dar să mențină și economia deschisă.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 23 decembrie, că din punctul lui de vedere ”important este ca acest Certificat Verde să fie o motivație pentru oameni să se vaccineze, dar să mențină și economia deschisă”.

Vă spun că astăzi există certificatul verde în România. El se folosește, știți foarte bine, când mergi la mall, la restaurante. Este o Ordonanță pe care am dat-o și rolul acesteia a fost de a stimula campania de vaccinare, prin a motiva oamenii să se vaccineze și de a menține economia deschisă. O să vedem dacă există un model de îmbunătățire a ceea ce avem acum. Așteptăm varianta de la Guvern și apoi o să putem să discutăm pe ea. (…) Ce am făcut sau cu ce am fost eu de acord, am făcut. Respectiva Ordonanță este un proiect de lege în Parlamentul României, unde vorbeam despre sistemul sanitar și de stat și de privat. Acum nu pot să vorbesc despre ceva ce nu avem. Când o să avem o variantă… (…) Am spus că avem un proiect în Parlamentul României și să mergem cu el mai departe. Dacă există un proiect care îmbunătățește ceea ce avem, acea Ordonanță, să vin cu acest proiect, să-l vedem și putem să discutăm. (…) Eu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare. Trebuie să ne gândim că, orice măsură ia un Guvern, are efecte directe și indirecte și ele trebuie să fie și constituționale. Până când nu avem o variantă, eu nu pot să discut”, a explicat președintele Senatului.

Florin Cîțu a mai spus că din punctul său de vedere, trebuie să arate așa cum l-a făcut el.

Ceea ce noi am discutat atunci este ceea ce cred eu. Dacă cineva vine cu argumente și un alt proiect care este mai bun, o să mergem să-l votăm. Eu v-am spus doar că, din punctul meu de vedere, Certificatul Verde trebuie să aibă două condiții, să mențină economia deschisă și să susțină campania de vaccinare. Așteptăm variantele. Nu putem să discutăm când nu avem”, a mai explicat președintele Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.