Skip to content
Administrație locală

Președintele PNL Mehedinți: Severinenii nu vor mai avea probleme cu încălzirea în această iarnă! Deputații au votat pentru!

Proiectul privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantități de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți a fost adoptat marți, 22 octombrie, de plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PNL Virgil Popescu a anunțat că a făcut o solicitare pentru ca acest proiect să fie inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, pentru a nu exista probleme cu păcura necesară încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin.

Severinenii nu vor mai avea probleme cu încălzirea în această iarnă. Astăzi, prin vot unanim – 270 de voturi, a fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantități de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. După ce la Comisia de Industrii și Servicii am reușit să obțin votul pentru o serie de modificări importante, am făcut o solicitare de includere a acestui proiect pe ordinea de zi, din perioada 21 – 22 octombrie, ca să nu riscăm să rămânem fără păcură, acum în prag de iarnă”, a anunțat președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu.

 

Care sunt modificările importante care au fost adoptate:

Se aprobă scoaterea din stocurile disponibile în rezervele de stat, cu titlu de împrumut, până la data de 31 octombrie 2019, a cantității de 9941 tone păcură, iar până la data de 31 octombrie 2020, a cantității de 25.000 tone de păcură, pe perioada de iarnă, necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Împrumutul se acordă Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică, entitate juridică, din subordinea Consiliului Local al Muncipiului Drobeta Turnu Severin fără constituirea de garanții aferente contravalorii produsului. Cantitatea de 25.000 tone de păcură se pune la dispoziția Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică numai după restituirea sau achitarea cantității de 9941 tone păcură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.