Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Producții bune la grâu pentru fermierii mehedințeni

Prefectul Cristinel Pavel a efectuat o vizită de lucru în sudul județului Mehedinți, unde campania de recoltare a grâului se apropie de final.

”M-am deplasat împreună cu specialiștii de la Direcția Agricolă în sudul județului, unde campania de recoltare la culturile de păioase, și mă refer aici la grâu, orz, orzoaică, rapiță, se apropie de sfârșit. Din discuțiile pe care le-am purtat cu fermierii aceștia sunt mulțumiți, vor avea o producție bună, pe măsura efortului și investițiilor pe care le-au făcut în înființarea acestor culturi”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Și culturile prășitoare se prezintă bine, iar fermierii speră să obțină producții bune de porumb și de floarea soarelui.

”Grâul se prezintă foarte bine, asta este încă o dovadă că tehnologia, aplicată cum trebuie, salvează în multe situații producția. Este și timpul favorabil să fie recoltat la timp și fără pierderi. Ploile care au căzut la sfârșitul lunii mai au fost hotărâtoare pentru producția de păioase și, implicit, și pentru cea de prășitoare pentru că le-a prins în fazele de început când trebuiau să crească și aveau nevoie de multă apă”, a precizat ing. Ștefan Răceanu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Mehedinți.

În județul Mehedinți s-a recoltat grâu pe o suprafață de circa 46.000 hectare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.