Skip to content
Administrație locală

”Profeții” pentru Screciu: ”Pleacă acasă!” – Pierde procesul de incompatibilitate și 3 ani nu mai poate ocupa nicio funcție publică?!?

Procesul edilului Marius Screciu de incompatibilitate, care se judecă la ÎCCJ, se pare că se va apropia curând de final. Primarul are termen de înfățișare la Înalta Curte în data de 22 septembrie, de la ora 09.00. Există șanse mari ca PSD să rămână fără primar, fără candidat cu 5 zile înaintea alegerilor din data de 27 septembrie.

Mai mult chiar, dacă instanța nu va decide în favoarea lui Screciu, 3 ani de zile nu va mai avea voie să ocupe nicio funcție publică.

Mai mult chiar, un lider liberal de la centru a făcut o ”profeție” și a prezentat un scenariu ”interesant”.

Dragă Daniel vreau să îți spun că tu nu te lupți aici cu Screciu și cu Gherghe. Pentru că din informațiile pe care le-am obținut: Screciu pleacă acasă și de asta candidează Gherghe, ca să rămână el. Daniel, nu te bați cu doi balauri, ci cu un balaur cu două capete, dar vei câștiga”, a declarat Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al PNL.

Despre acest ”tandem” Screciu – Gherghe a vorbit și premierul Ludovic Orban.

Este momentul ca și Mehedințiul să aibă o șansă, această șansă trebuie oferită de noi. PSD pare că este concurat, dar este ajutat de PSD-ul mai mic, Duicu și Gherghe tot pesediști sunt”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, așteptăm decizia ÎCCJ în dosarul de incompatibilitate al lui Marius Screciu.

În data de 26 mai 2016 Agenția Națională de Integritate anunța că Marius Screciu, viceprimar la vremea respectivă se afla în conflict de interese administrativ.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, se arăta în comunicat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.