Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. Nu scăpăm de frig şi ploi

Vremea în următoarele patru săptămâni va fi mai rece și va ploua mai mult decât de obicei în iunie, conform prognozei publicate de ANM. Temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei pe parcursul lunii iunie și se vor apropia de mediile perioadei abia la începutul lunii iulie.

În multe regiuni ale țării va ploua mai mult decât media multianuală iar valorile termice scăzute faţă de cele obişnuite, potrivit PSNews.ro

Pentru săptămâna 07-14 iunie, meteorologii estimează că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Va ploua mai mult decât de obiceii în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, dar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului, regimul pluviometric va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 14-21 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât  cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 21-28 iunie, meteorologii estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 28 iunie- 05 iulie, mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.