Skip to content
Ediția de astăzi

România, răvăşită de furtuni şi ploi. Cum va fi vrea în weekend şi care sunt zonele afectate

Agenţia Naţională de Meteorologie a a nunţat că până sâmbătă, vremea va continua să fie instabilă, cu furtuni violente şi ploi abundente în anumite zone.

De asemenea, vremea se răceşte, cele mai ridicate temperaturi fiind aşteptate în weekend, în sudul ţării, potrivit PSNews.ro

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul şi sudul ţării, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp în special în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele montane aferente.

În regiunile vestice, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată, iar în sud-estul extrem fenomenele asociate instabilităţii se vor manifesta îndeosebi spre seară şi noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, la munte rafalele vor depăşi 70 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în special în sud-vest şi est vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade.

În Bucureşti vor fi averse şi descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Sâmbătă, doar locuitorii din sud-estul ţării se pot bucura de vreme frumoasă. Maximele anunţate vor atinge 26 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest şi centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul ţării. Pe alocuri vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, 30 mai, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Ziua cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, trecător însoţite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul şi centrul ţării, pe arii mai restrânse în sud şi izolat în rest. Seara şi noaptea aria nebulozităţii şi a ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice şi în extremitatea de sud a teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.