Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Revine canicula, dar vor fi și ploi abundente

După răcirea considerabilă a vremii, canicula se întoarce spre finalul lunii august. Cel mai cald va fi în sud-vest, iar la munte se vor înregistra cantităţi mari de precipitaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă că în următoarele două săptămâni vor mai fi reprize de caniculă, dar şi de ploi abundente în toate regiunile ţării, potrivit PSNews.ro

Joi,  19 august, vremea va deveni în general frumoasă, regimul termic diurn va fi agreabil în majoritatea zonelor, dar dimineaţa şi noaptea vor fi local răcoroase, în special în nord şi în centru. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu unele înnorări ziua în regiunile sudice şi la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, dar şi în sud-estul extrem unde, cu precădere dimineaţa, vor mai fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral şi izolat în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţă.

În Bucureşti,  conform meteorologilor, vremea va fi în general frumoasă, cu regim termic agreabil. Cerul va fi parţial noros ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi se va însenina. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona periurbană unde la sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri, 20 august, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor, devenind călduroasă în sudul extrem şi în sud-vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile intramontane şi 20…22 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor mai fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.