Skip to content
Administrație locală VIDEO

Proiect pilot aprobat – Căldură și apă caldă pentru 480 de apartamente din Severin – Care este noutatea!

Un proiect pilot prin care se va testa o nouă metodă de asigurare a încălzirii și apei calde, pentru 480 de apartamente, a fost aprobat vineri, 22 noiembrie, de Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre o investiție realizată de Mehedinți Gaz. Ministrul Economiei Virgil Popescu anunță că în cazul în care proiectul se va dovedi a fi un succes va fi implementat în tot municipiul.

Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz. Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură și apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că așa va fi, până la sfârșitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluție la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinți Gaz, ca în planul de investiții pe 2020, să includă și extinderea rețelei în zona de locuințe racordate la rețeaua primară”, a declarat ministrul Economiei.

Proiect pilot încălzire Drobeta Turnu Severin

Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz. Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură și apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că așa va fi, până la sfârșitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluție la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinți Gaz, ca în planul de investiții pe 2020, să includă și extinderea rețelei în zona de locuințe racordate la rețeaua primară.

Publicată de Virgil Popescu pe Vineri, 22 noiembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.