Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

PSD, PNL și ALDE au depus proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali

Un proiect de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali a fost depus joi, 11 iunie, la Parlament de către Marcel Ciolacu, Florin Roman, Alfred Simonis și Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit proiectului de lege mandatele aleșilor locali se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020, iar data alegerilor din acest an se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votului.

Prin derogare la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 2020 numărul minim al susținătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor se va reduce la jumătate, se va depune o singură listă de susținători pentru candidaturile la Consilii locale, funcții de primari sau pentru Consilierii Județeni sau președinte de Consiliu Județean.

De asemenea, listele de susținători vor putea fi semnate și depuse electronic, în condițiile legii.

Totodată, ”cu excepția duratei campaniei electorale, a termenului pentru depunerea candidaturilor și a termenului de 24 de ore, se reduc la jumătate. Dacă din operațiunea de reducere la jumătate a termenelor rezultă fracțiuni de zile egale sau mai mari de 12 ore, rotunjirile se fac în plus; fracțiunile de zile egale sau mai mari de 12 ore, rotunjirile se fac în plus; fracțiunile mai mici de 12 ore nu se iau în calcul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.