Skip to content
Spot

PSD se pregătește de guvernare. Ce promisiuni face

Secretarul general interimar al Partidului Social Democrat Paul Stănescu se lansează în promisiuni, cu gândul că social democrații vor reveni la guvernare în scurt timp, după ce vor da jos Guvernul PNL prin moțiune de cenzură.

Liderul PSD anunță că prima măsură a PSD după demiterea Guvernului Orban va fi creșterea pensiilor și alocațiilor.

Ludovic Orban este primul premier care ignoră de luni de zile, cu cinism, interesele pensionarilor și ale copiilor, într-un context de criză, în care tocmai aceste categorii ar trebui protejate. A trecut destul timp ca să înțelegem că pe agenda de guvernare liberală nu se află creșterea pensiilor, așa cum prevede legea adoptată în guvernarea PSD și nici dublarea alocațiilor. Premierul a spus astăzi, cu subiect și predicat, că va ataca la CCR legea prin care PSD a făcut posibilă dublarea alocațiilor. Ceea ce nu înțelege acest guvern este că nu trebuie să se comporte ca și cum românii trec doar printr-o criză de sănătate. Aceștia se luptă și cu o criză economică, care le-a afectat și le-a diminuat veniturile și perspectivele. Și cine sunt cei mai vulnerabili în fața acestei crize, dacă nu marea majoritate a pensionarilor și copiilor, care sunt dependenți de veniturile familiei, la rândul lor afectate. Aceste creșteri legitime s-ar duce tot în economia națională, ar consolida consumul și ar mai reduce starea de vulnerabilitate a acestor două categorii. Guvernul Orban ar face bine să nu mai amăgească nici pensionarii care sunt părinții noștri, nici copiii, care sunt viitorul nostru. Să facă bine să iasă din jocul ”ba creștem, ba nu creștem, ba ne mai gândim” sau să facă un pas în spate de la butoanele guvernării pe care o folosesc mai mult pentru interesele lor politice și electorale. Dacă nu, după ce vom depune o moțiune de cenzură, împotriva acestui guvern cinic, care și-a administrat mai bine interesele economice și politice decât pe cele ale românilor, cele două obligații, de majorare a pensiilor și de dublare a alocațiilor, vor fi îndeplinite foarte repede”, a anunțat Paul Stănescu printr-un comunicat de presă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni, 23 iunie, că vor ataca la CCR legea care prevede creșterea alocațiilor.

Decizia pe care am luat-o este să atacăm la CCR, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament, fără punctul de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare și deja am câștigat la CCR câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament, pentru ca ele nu au prevăzut sursa de finanțare și nu au, practic, posibilitatea efectivă de punere în practică”, a anunțat liderul PNL.

În ceea ce privește majorarea pensiilor, premierul a declarat că nu s-a luat o decizie fermă cu privire la procentul cu care va crește.

Când vom avea toate datele necesare, când vom avea prognozele care sunt făcute atât de echipele sau specialiștii din România cât și de instituții internaționale. Vom lua o decizie și o vom face publică, nu ne jucăm cu oamenii. Foarte mulți dintre părinții și bunicii noștri așteaptă o creștere a pensiilor. Nu vreau să mă hazardez să dau o cifră ca după aceea să trebuiască să schimb cifra respectivă. Vom mări astfel încât să avem posibilitatea să susținem plata pensiilor și să susținem plata pensiilor nu numai pe anul în curs ci și pe anii următori”, a mai declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.