Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

S-a împăcat Dăncilă cu socialiștii europeni? Asta înseamnă că PSD va respecta statul de drept?

Premierul Viorica Dăncilă a participat joi, 27 iunie, la reuniunea liderilor Partidului Socialiștilor Europeni. Participarea vine după epoca Dragnea când relațiile dintre socialiștii din România și cei europeni era rece, aproape inexistentă.

Înainte de alegerile europarlamentare socialiștii europeni le transmiteau celor de la PSD că se delimitează de ei, reluând discuțiile dacă se angajează să respecte statul de drept din România. Nici rezultatele la alegerile europarlamentare nu i-a ajutat pe cei de la PSD să ”bată” cu pumnul în masa europenilor, însă după refuzul lui Cioloș de a primi parlamentarii Pro România în grupul Renew Europe, Corina Crețu și Mihai Tudose fac parte acum din grupul socialiștilor.

Un calcul sec ne-ar putea arăta că PSD cu Pro România au în PES 10 europarlamentari, la fel cum PNL are 10 europarlamentari în PPE. Însă PPE este în acest moment cea mai puternică formațiune politică în Parlamentul European.

Dacă e să evaluăm declarațiile premierului Dăncilă am putea spune că socialiștii europeni și-au revenit la sentimente mai bune față de PSD.

Mă bucur să revin alături de marea familie a socialiștilor și democraților europeni. Pentru mine și colegii mei din Partidul Social Democrat este extrem de importantă reluarea dialogului și consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană. Împreună suntem mai puternici, iar partidul pe care îl conduc este determinat să întărească relația cu familia social democrată europeană și să participe activ în luarea celor mai bune decizii pentru toți cetățenii europeni”, a afirmat președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

Rămâne de văzut dacă Viorica Dăncilă, în cazul în care va fi aleasă mâine, 29 iunie, președintele PSD va schimba modul de abordare al relațiilor cu liderii socialiști europeni și dacă va respecta statul de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.