Skip to content
Administrație locală Recent

Efectul de bumerang – Cazul primarului Severinului Marius Screciu

”Explozia” rețelelor de socializare a schimbat scena politică și modul de acțiune al politicienilor. I-a ”obligat” la o normă minimă de transparență, pentru că ”judecata” votanților poate fi instantă, fără să mai fie nevoie să se aștepte un nou ciclu electoral pentru a sancționa cumva derapajele pe care ar putea s-au le-au făcut aceștia.

Dacă acesta este un avantaj pentru cetățeni, pentru democrație, pentru mass media a reprezentat un test, cum se organizează mai bine să verifice în timp util informația pentru a nu da dezinformări.

Din păcate, în ultimul timp ne confruntăm și cu dezinformările lansate cu bună știință, respectiv fake news-urile, care sunt destul de greu de contracarat din moment ce au fost lansate în mediul online. Așa că conceptul de spațiu public s-a extins o dată cu apariția și dezvoltarea mediului online.

Cetățenii au la dispoziție o nouă platformă prin care pot să își exprime părerile cu privire la opiniile emise de politicieni sau aleși locali.

De aceea cred că putem vorbi și de efectul bumerang. În cazul de față vom prezenta, pe scurt, cazul primarului Marius Screciu. Care, poate, din dorința de a fi transparent și de a arăta deschidere față de severineni, în cadrul unui interviu televizat, a lăsat de înțeles că extinderea rețelei de gaz și instalarea centralelor de apartament ar duce la poluarea orașului, iar asta ar putea pune în pericol viitorul generațiilor viitoare.

Ce e drept are o bilă albă pentru grija pe care o manifestă pentru mediul înconjurător, pentru problema încălzirii globale, însă argumentele prezentate (că așa s-a întâmplat la Baia Mare) nu au fost suficient de solide, ca să poată sta în picioare dacă ar fi cazul de o argumentație serioasă. Lipsesc datele empirice!

A făcut apel doar la emoție. Un moment greșit de altfel având în vedere că extinderea rețelei de gaz din Severin și din Mehedinți este o problemă spinoasă, care trenează de prea mulți ani, fără să fie rezolvată cu beneficii certe pentru cetățeni.

În replică cei de la PNL i-au reproșat primarului Marius Screciu că intențiile sale de a salva planeta, în speță Severinul, sunt cam diluate și că ar trebui să se concentreze pe problema actuală, pentru că, practic, este de datoria lui să facă asta, datorie asumată prin candidatură și funcția pe care o ocupă.

”Prins” cu retorica pe picior greșit Marius Screciu le-a dat replica pe pagina de Facebook, în speranța că va câștiga simpatia electorilor. Dar ce să vezi…surpriză… efectul bumerang a apărut…comentariile nefiind dintre cele favorabile, majoritatea cerându-i primarului să rezolve problema gazului din Drobeta Turnu Severin.

Se pare că pentru politicieni sunt vremuri grele, comunicarea pe rețelele de socializare este un avantaj, dar și un risc….că nu știi când te trezești cu ”bumerangul” peste ochi.

 

1 comentariu la “Efectul de bumerang – Cazul primarului Severinului Marius Screciu

  1. Am mai scris primarului Scrieciu de mai multe ori. Nu am primit niciodata un raspuns nici de la el nici de la compartimentul de relatii cu publicul. . Multi oameni sunt afiliati ideii de a le face cei care sunt la putere tot ce doresc si stau gu gurile cascate la primar, la presedintele CJ sau prefect. Acestia cunosc slabiciunile celo care asteapta si promit de toate ,dar de la apromite pana la a face ecale lunga .Treaba se perpetuiaza dela un mandat la altul si tot aia sunla butoane ca de …. cine sa vina ba ca altii nu sunt. De30 de ani tot ciuma rosie cu promisiuni desarte si curesponsabilitati pe masura. Ca la colectiv. Toti muncim toti furam dar de raspuns pentru furt nimeni. In teresele ciumei rosii din acest oras sun acelea de ane minti cu fel si fel de sloganuri. Ca gazul poluiaza. Ca incalzirea centralizata e mai eftina desi e cea mai scumpa di tara. De fapt aici este vorba de incompetenta, birocratie, nepotism si grandomanie. Tinerea populatiei intr-o stare de dependenta fata de cei care sunt la butoane ,se stie aduce voturi,Pensionarii proveniti din santiere , fabrici, agricultura care nu au vazut cum arata o tara civilizata( probabil din auzite) cred cu tarie ca aceasta guvernare locala si nationala a ciumei rosii e mana cereasca pentru ei. Vezi proportia de ciuma rosie de ala alegerile di mai . Acest boicot al lor este pagubitor pentru toti celalti . De aceia autoritatile comuniste di Severin profita s spun nu extinderii retelei de gaze, spun nu modernizari i sistemului de incalzire aorasului , spun nu reabiltarii bazinului olimpic , spun nu reabilitarii si puneriiin valoare a Insulei Simian etc. Rezolvarea multor probleme ale acestui oras eposibila numai cu schimbarea ciumei rosii de la puter.e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.