Skip to content
Administrație locală Recent

Mehedinți, singurul județ cu o localitate care are gaz – Primarul Screciu nu își dorește extinderea rețelei de gaz

În mod surprinzător, edilul Severinului Marius Screciu a declarat că are dubii în ceea ce privește extinderea rețelei de gaz din Severin pentru că asta înseamnă poluare, deci un mediu care nu va fi propice pentru creșterea viitoarei generații.

Asta în condițiile în care extinderea rețelei de gaz din Severin este un cartof fierbinte tare, din cauza firmei Mehedinți Gaz care a pus pe ”butuci” speranțele a sute de severineni care nu își mai doresc să se care cu buteliile în spate. Și totuși… primarul Marius Screciu are îndoieli. Cum așa? Crede că dacă toți severinenii ar avea centrale de apartament, pe gaz, asta va duce la creșterea gradului de poluare.

Cele două pietre de moară pe care le-am avut ca primar au fost și sunt asigurarea agentului termic și extinderea rețelei de gaz. În cei 3 ani de mandat pentru asigurarea agentului termic primăria a plătit 140 de milioane lei – 80 mil lei de la Guvern – 60 mil de la Primărie. Care ar fi variantele? Vom scoate la licitație în curând lucrarea pentru realizarea unei centrale termice și dacă totul decurge conform planului într-un an de zile se poate da drumul parțial. A doua variantă: extinderea rețelei de gaze. Dar este o decizie pe care nu vreau să o iau singur, de aceea cred că voi organiza o discuție publică cu severinenii pe tema aceasta. La Baia Mare, care a fost unul dintre cele mai poluate orașe din cauza industriei pe care o aveau acolo, după ce au scos industria din oraș a scăzut nivelul de poluare. Însă după ce s-a renunțat la sistemul centralizat și s-a venit cu extinderea rețelei de gaze, s-a instalat centrală la fiecare apartament, nivelul poluării a revenit. Așa va fi și la Severin. Pe de altă parte, nu toată lumea are bani să se racordeze la rețeaua de gaz. Am avut problema aste la Schela. Din cele aproximativ 400 de caze au depus la început cerere de racordare doar 40. Am  mers acolo, am discutat și le-am explicat că dacă nu fac racordarea acum, nu le mai dau autorizație 5 ani de zile – se toarnă asfaltul – și nu pot să dau autorizații așa oricui se mai trezește. Au înțeles și au ajuns până la 200 de cereri de racordare”, a declarat Marius Screciu în cadrul unui interviu televizat acordat colegilor de la Tele 2 Drobeta.

Cât despre noua centrală edilul susține că nu există fonduri europene.

25 milioane euro este investiția într-un nou sistem centralizat de încălzire. Dacă nu vine nimeni, în urma licitației, trebuie să o facem noi. Și fonduri europene nu există”, a mai explicat Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.