Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

S-a lansat ultima carte a lui Grig Gociu: Profesor în Maroc

 

Palatul Culturii „Teodor Costescu” a găzduit vineri un eveniment editorial de excepție. Este vorba de lansarea romanului memorialistic „Profesor în Maroc”, semnată de Grig Gociu, directorul filialei de geografie a Facultății din București. Este un prim volum al profesorului Grigore Gociu despre cei patru ani petrecuți în continentul african, acolo unde a predat elevilor științele naturii.

Cartea este prima parte a unui ciclu românesc ce reflectă experienţa autorului ca profesor în Regatul Maroc, în anii ’70-’80.

„Cartea este o evocare a unui profesor care timp de patru ani împreună cu familia lui a trăit într-o altă cultură, într-o altă lume, într-un alt peisaj geografic pe care la absorbit cu toții porii pentru că aș vrea să mărturisesc chiar de la început dorința mea de a călători acerbă întotdeauna a primat înainte de a mă gândi că acolo aș putea să fac mai mulți bani. Cartea este o frescă, aș putea să spun, despre o țară cu o prezentare extraordinar de colorată a obiceiurilor, a tradițiilor, a culturii, a religiei islamice, a românilor din diasporă pentru că și aici a fost o diasporă, a intelectualilor români care au fost în acele timpuri și de ce nu și cu niște trimiteri la acele momente ale intelectualului român exportat pentru o perioadă de timp în interesul statului român”, a declarat autorul.

Au vorbit despre carte: prof. Constantin Ciubotaru, membru USR, prof. Domniţa Neaga, poet, membră USR. Moderatorul evenimentului a fost prof. Dan Şalapa, redactor de carte, reprezentat al Editurii Singur, directorul Agenţiei Literare „Singur”, sub auspiciile cărora s-a editat cartea.

La eveniment au fost prezenți scriitori, prieteni, studenți, precum și membrii familiei profesorului Grigore Gociu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.