Skip to content
Ediția de astăzi

Salvator în timpul liber. O scos dintr-o mașină o tânără accidentată

 

Un pompier, plutonierul adjutant Constantin Văcărescu, a devenit eroul unei tinere de 31 de ani, care a fost rănită într-un accident rutier, produs joi (26 aprilie) după-amiază, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin.

Acesta, aflându-se în trafic împreună cu fiul său, a observat că în faţa lor s-a produs un accident rutier, în urma căruia o tânără a rămas blocată în autoturism.

„Fără să ezite, colegul nostru a reacţionat, imediat, sărindu-i în ajutor victimei. A reuşit, împreună cu un alt cetăţean să o scoată, în siguranţă, din autoturismul avariat, după ce a trebuit să rupă portiera”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Totodată, i-a cerut fiului să ia legătura cu dispeceratul, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita sprijin de la echipajele specializate, oferind informaţii despre evenimentul produs.

Plt. adj. Constantin Văcărescu i-a acordat primul ajutor medical victimei, care era în stare de inconştienţă, menţinându-i funcţiile vitale. Şi după sosirea echipajului SAJ, pompierul i-a rămas alături victimei, sprijinind  personalul de specialitate în aplicarea manevrelor medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.