Skip to content
Administrație locală

Scandal în CJ Mehedinți pe o mașină de tăiat frunze… la câini

  • Scandal aprig în Consiliul Județean Mehedinți, la ședința ordinară de astăzi, între liberali și președintele Consiliului Județean Mehedinți. Consilierii PNL i-au cerut socoteală șefului de la județ pentru intenția de achiziționare a unui utilaj multifuncțional, destinat curățerii pomilor și a vegetației de pe marginea drumurilor județene. Mașina costa 900.000 de lei, iar liberalii spun că acești bani puteau fi folosiți pentru alte cheltuieli mai arzătoare.

Consilierul județean PNL Mehedinți, Stela Firu, l-a provocat astăzi pe președintele Aladin Georgescu, la ședința ordinară a Consiliului Județean, să explice de ce e nevoie să cumpere o mașină de curățat pomii și vegetația de pe marginea drumurilor județene, în valoare de vreo 900.000 de lei, când sunt alte nevoi mult mai stringente. În opinia consilierei, nu sunt bani suficienți pentru salariile de la Consiliul Județean, e nevoie de cofinanțări pe proiecte majore și chiar de ajutorarea municipalității din Severin, care are mari probleme cu asigurarea confortului termic, în sistem centralizat, pentru severineni.

În timpul prezentării unui proiecte de rectificare bugetară, Stela Firu i-a cerut președintelui să explice de ce este nevoie de acest utilaj taman în pragul iernii, când acesta lucrează de obicei primăvara și vara. Aladin Georgescu a răspuns că mașina are nevoie doar de un simplu șofer din dotarea Consiliului Județean și că poate lucra și iarna, la deszăpezire. Mai mult, Aladin Georgescu a spus că nici nu s-ar fi putut muta banii cu destinația ajutor pentru încălzirea orașului pentru că, pe de o parte nu există o soliciotare în acest sens, iar pe de altă parte nu se pot muta bani între capitolele bugetare cu atâta ușurință.

„În lista de investiții ați venit cu achiziția de nouă miliarde și ceva pentru o mașină de întreținere drumuri care va fi folosită la primăvară, e pentru tuns copacii de pe marginea drumului. O solicitare care s-a făcut acum două săptămâni, nu înțeleg de ce. În rectificarea bugetului ați menționat ceva despre această mașină de 9 miliarde? Vine o iarnă grea și județul are alte priorități! Această mașină ar putea fi prevăzută în bugetul anului viitor, pentru că noi nici nu am început iarna. M-a surprins rapiditatea cu care ați găsit asemenea sumă în bugetul județului”, a spus Stela Firu.

„Am impresia că dumneavoastră pricepeți greu și uitați repede!”, i-a răspuns președintele Georgescu doamnei consilier PNL.

„Utilajul este extrem de important în orice anotimp, deoarece este multifuncțional. Intenționăm să nu mai depindem de operaturi privați”, a continuat președintele.

Într-un final, consilierii liberali au dorit să facă un amendament prin care să dea acești bani la Primăria Severin, pentru ca aceasta să îi folosească la asigurarea confortului termic. Doar că nu a fost chip ca acest amendament să fie admis, președintele spunând că nu poate da bani Primăriei, deoarece aceasta nu a făcut nicio solicitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.