Skip to content
Administrație locală Recent

Scandal la Orșova pentru zilele municipiului – PNL îl acuză pe primar că a comis ilegalități

Consilierul local PNL al municipiului Orșova Ianculovici Camelia consideră că se impun să fie oferite o serie de clarificări, din partea conducerii municipalității cu privire la modul în care se vor desfășura Zilele municipiului, din perioada 15 – 19 august 2018. Mai mult chiar, spune că se fac presiuni asupra consilierilor locali pentru aprobarea unei hotărâri prin care să se valideze un contract semnat ilegal.

Având în vedere faptul ca ieri (miercuri n.red.) 08.08.2018 ni s-a înmânat prin intermediul Poliției Locale a municipiului Orșova raportul întocmit de membrii comitetului de organizare a Zilelor municipiului în perioada 15-19.08.2018 consider că se impun clarificări în ceea ce privește atât modul de organizare a evenimentului cât și în ceea ce privește corectitudinea și legalitatea modului cum Primăria municipiului înțelege să se desfășoare acest eveniment. Astfel, prin raportul întocmit ni se impută, nouă consilierilor locali, că ne-am face responsabili de incapacitatea celor din comitetul de organizare de a realiza ceea ce trebuie pentru ca zilele orașului să se desfășoare în mod organizat, decent și civilizat. Practic prin amenințarea că dânșii nu își asumă ulterioarele repercusiuni rezultate din proasta sau deloc organizare a festivităților ni se forțează votul într-o ședință de îndată, să votam un acord de parteneriat semnat ilegal din data de 25.07.2018. Nu înțelegem de ce programul acestor zile, rectificarea bugetară, nu puteau fi prezentate în ședința ordinară a consiliului local, ședință care trebuia să se desfășoare la sfârșitul lunii iulie. Oare pentru că domnul primar nu a convocat-o? Sau pentru că într-o ședință ordinară orice proiect este însoțit de rapoartele comisiilor de specialitate? Pentru că nu s-a comunicat corect cu consiliul local și în timp util, acum se fac presiuni pentru aprobarea într-o ședință de îndata a unei hotărâri care sa valideze toate documentele semnate ilegal , de către primarul municipiului pe persoana fizică . PNL Orșova își exprimă regretul față de faptul că primarul, nu înțelege nici după 2 ani de mandat ce fel de atribuții are și nu cunoaște rolul consiliului local”, este mesajul transmis de către Ianculovici Camelia, consilier în cadrul Consiliului Local al municipiului Orșova și președinte al PNL Orșova.

Ce scrie în raportul de la care a pornit tot scandalul?

Primarul municipiului Orșova scria pe contul de Facebook în data de 27 iulie că pentru zilele municipiului nu s-au cheltuit bani de la bugetul local.

”SĂ VEDEM CE MAI ZIC ACUM CÂRCOTAȘII  Anul acesta Zilele Mun. Orsova vor dura 5 zile, iar cheltuiala de la bugetul local pentru organizarea acestui eveniment este ZERO lei. Ei ce ziceți se poate și așa???”, scria edilul.

Și totuși în raport se precizează că este nevoie de o rectificare bugetară pentru a acoperi o serie de cheltuieli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.