Skip to content
Ediția de Astăzi Focus

Se opreşte căldura în apartamentele severinenilor

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) a anunţat că, începând de miercuri, 29 martie, întrerupe furnizarea agentului termic către toate locuinţele din municipiul Drobeta-Turnu Severin racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Primăria a reuşit cu mari dificultăţi să asigure agentul termic în această iarnă în municipiul Drobeta-Turnu Severin având în vedere că nu a primit toată suma solicitată de la Guvernului României, de aproximativ 30 de milioane de lei. Primăria a alocat de la bugetul local suma 11 milioane lei pentru căldură, iar Guvernul 15 milioane lei pentru anul 2018.

SPAET are de recuperat suma de 11 milioane de lei de la asociaţiile de locatari şi instituţiile publice din municipiu pentru furnizarea de agent termic, gradul de încasare pentru factura din luna februarie fiind de 67 la sută.

Din cauza acestore datorii, dar şi pentru că Guvernul a refuzat să sprijine Primăria cu fondurile necesare susţinerii acestei activităţi, Primăria Drobeta Turnu Severin a întrerupt căldura săptămâna trecută, dar a reluat furnizarea imediat având în vedere că Mehedinţiul s-a aflat sub avertizare meteorologică de Cod Portocaliu, fenomenele vizate fiind: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate redusă.

Cum Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin se află în litigiu cu firma care se angajase că va construi în oraş o nouă centrală termică, iar lucrările sunt oprite, şi în iarna 2018-2019 tot Termocentrala de la Halânga va asigura agent termic și în iarna viitoare, prin cele două cazane de care dispune.

“Până la soluționarea definitivă a procesului anterior menționat, Primăria municipiului nu poate demara o altă licitație”, se arată într-un anunţ al instituţiei. .

Edilii caută soluţii pentru termoficarea oraşului pe termen lung, ştiut fiind faptul că Termocentrala de la Halânga, unitate componentă a unei regii aflată în faliment, este o variantă de avarie şi pentru iarna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.