Skip to content
Focus

Sistem de management al deșeurilor pe fonduri europene în Mehedinți

 

Consiliul Județean Mehedinți a implementat proiectul ”Sistem de management  integrat al deșeurilor solide în județul Mehedinți” , cofinanțat de Uniunea Europeană, proiect prin care s-a dezvoltat sistemul de management al deșeurilor și a fost extinsă infrastructura de management al deșeurilor în județul Mehedinți.

Joi, 26 aprilie, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, pe o perioadă de zece ani, concesionarul fiind operatorul unic S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L.

„În urma semnării contractului de concesiune, operatorul va face demersurile pentru a primi toate deșeurile de la operatorii de colectare și transport din județ, le va sorta, prelucra și trata în vederea reducerii și valorificării lor. Deșeurile rezultate în urma acestor procese tehnologice, parte vor fi transportate la Depozitul Ecologic Izvoru Bârzii, iar altă parte, la Depozitul de Cenușă al RAAN, în vederea ecologizării zonei respective”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Mehedinți.

Proiectul  ”Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Mehedinți”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial ”Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 ”Dezvoltarea Sistemelor Integrate de Management al Deșeurilor și Extinderea Infrastructurii de Management al Deșeurilor” și continuat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3 ”Dezvoltarea Infrastructurii Integrate de Management al Deșeurilor”, are o valoare de 97.094.421 lei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.