Skip to content
Recent

Tinerii cu vârsta minimă de 16 ani ar putea vota la următoarele alegeri

Tinerii cu vârsta minimă de 16 ani ar putea vota la următoarele alegeri. Este vorba despre o propunere a Președintelui Partidului Național Liberal, Florin Cîțu. 

Declarațiile fostului premier au venit în ziua în care a avut loc ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și a Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției României de către Adunarea Constituantă.Vedem, de exemplu, în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani. Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun”, a transmis Florin Cîţu. 

De asemenea, se pare că și tinerii susțin această propunere

Din ce în ce mai multe state adoptă posibilitatea de vot de la această vârstă, iar trecerea de la vârsta minimă de vot de 18 ani, la 16 ani este una naturală având în vedere drepturile și obligațiile pe care le au deja tinerii. Mai exact, începând cu vârsta de 16 ani, printre altele, aceștia pot încheia singuri contracte de muncă, deci devin plătitori de taxe și impozite, așadar, dacă au discernământul să devină, practic, cetățeni independenți, ar trebui să aibă și posibilitatea de a-și alege guvernanții și reprezentanții.”, se arată într-o postare publică, pe pagina oficială a Consiliului Tineretului din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.