Skip to content
Focus

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii anunță că divorțează după 27 de ani de căsnicie

După 27 de ani de căsnicie, Bill Gates, co – fondatorul Microsoft, anunță că divorțează de Melinda French Gates, dar vor colabora pe viitor în munca filantropică.

 

 

 

Bill Gates, co-founder and former CEO of Microsoft, and his wife, Melinda French Gates, said on Twitter on Monday that they will split up after 27 years. The two will keep working together on philanthropic efforts, which have addressed education, gender equality and health care.

După o lungă perioadă de gândire și multă muncă la relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre. În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă. Continuăm să împărtășim credința în acea misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre. Cerem spațiu și confidențialitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, au scris Bill și Melinda Gates într-o declarație pe care Bill Gates a postat-o pe Twitter.

Bill Gates a condus Microsoft ca CEO de la înființarea sa cu Paul Allen din 1975 până în 2000, lăsându-l pe Steve Ballmer să conducă compania, potrivit CNBC.

Asta în timp ce Bill Gates a devenit președinte și arhitect șef de software. În 2008, Gates a renunțat la rolul său de zi cu zi la companie pentru a petrece mai mult timp la fundația nonprofit Bill și Melinda Gates Foundation.

Anul trecut, Bill Gates a renunțat la consiliul Microsoft și a început să petreacă mai mult timp pe fundație alături de Melinda Gates. Cei doi sunt co-președinți și administratori ai fundației, care a fost lansată în 2000.

Bill și Melinda Gates au lucrat amândoi la Microsoft. Fusese director general la compania de software, unde lucra la produse precum enciclopedia Encarta, conform profilului ei de LinkedIn. Cei doi s-au întâlnit la o cină pentru angajații Microsoft în 1987.

I-au trebuit câteva luni până să mă invite în oraș”, a spus ulterior Melinda Gates. Bill Gates cântărise avantajele și dezavantajele, iar în 1994 cuplul s-a căsătorit în Hawaii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.