Skip to content
Ediția de astăzi

USR susține introducerea certificatului verde pentru toți angajații, din sistemul public sau cel privat

Parlamentarii USR anunță că vor susține introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact.
Adoptarea legii Certificatului Verde este o urgență națională, care poate salva mii de vieți. Pentru a ne asigura că legea nu va fi discriminatorie, vom cere în Parlament ca aceasta se aplice pentru toți angajații, indiferent că aceștia lucrează în sistemul public sau cel privat. În plus, vom propune și o perioadă de tranziție de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Astfel, angajații vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a se vaccina cu prima doză sau pentru a-și face și a doua doză, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După cele 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, costul testării periodice va fi suportat de angajat. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia”, anunță cei de la USR.
Comisiile de specialitate din Camera Deputaților au început dezbaterea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.