Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Viceprimarul Daniel Cîrjan propune eliminarea taxei speciale pentru spargerea domeniului public și privat

 

Viceprimarul PNL Daniel Cîrjan spune că va propune alături de consilierii locali liberali eliminarea taxei speciale pentru spargerea domeniului public și privat al municipiului Drobeta Turnu Severin prevăzut în Hotărârea Consiliului local nr.64/2018.

În momentul de față, pentru orice tip de lucrări de intervenții la rețelele tehnico-edilitare (apă-canal, gaz, electricitate, iluminat, etc) hotărârea de Consiliu Local prevede în prezent următoarele taxe speciale : – în situația în care suprafața este asfaltată sau betonată, taxa de spargere este 100 lei/mp pentru persoane juridice și 50 lei/mp pentru persoane fizice – în situația în care suprafața este pietruită sau de pământ, taxa de spargere este 50 lei/mp pentru persoane juridice și 25 lei/mp pentru persoane fizice.

”Chiar dacă aceste taxe impuse de către Consiliul Local se fac venituri la bugetul local al municipiului, o analiză simplă arată că beneficiile aduse cetățenilor prin eliminarea acestei taxe speciale sunt mult mai importante decât veniturile aduse la buget. În situația în care se execută diverse lucrări de aducțiune sau reparații la rețelele de gaz, apă-canal, precum și alte utilități, oamenii au costuri foarte mari cu aceste lucrări, la care se adaugă si această taxă specială care vine să împovăreze și mai mult aceste cheltuieli pentru oameni, putându-se ajunge și la sume de 10 milioane de lei vechi doar pentru această taxă. Primăria are în schimb obligația de a găsi soluții pentru a stimula oamenii să-și modernizeze rețelele de utilități sau să își execute racordări la utilități (gaz, apă-canal, electricitate, iluminat, etc) pentru a îmbunătăți nivelul de trai, acesta fiind obiectivul final al administrației locale”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

2 comentarii la “Viceprimarul Daniel Cîrjan propune eliminarea taxei speciale pentru spargerea domeniului public și privat

  1. Ați spart și așa orașul de tot era de datoria primărie isă găsească o sursa de bani din fonduri europene să construiască o centrala moderna de încălzire sau sa dee asociațiilor de proprietari centralele de cartier .și să acorde sprijin pentru transformarea lor .ce sa construit cu mult efort aproape s a distrus în toți acești ani o administrație falimentară din care faceți parte .

    1. Mare încredere aveți în asociații și în punctele termice de cartier. Înseamnă că la asociația dumneavoastră nu se plateste mult. Cum va explicați ca la unele asociații la pausal unii plătesc 300lei căldură iar la altele 500-700 lei tot în sistem pausal, blocuri identice neanvelopate, din beton. Ne am saturat de asociații, ne am saturat sa plătim mult pt pierderi fictive, reparații supraevaluate și consum încărcat.
      La un apartament de 3 camere este o investiție de 12000lei cu aductie gaz, mana de lucru, centrala termica cu instalație și calorifere; este mult dar credite se dau ca pâinea calda și în timp se amorseaza investiția. Omul prefera sa plătească mult la curent, asociații etc și sa stea ca în evul mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.