Skip to content
Administrație locală Focus Recent Social

Viceprimarul Daniel Cîrjan și consilierii liberali vin cu o strategie cu privire la câinii fără stăpân

Viceprimarul Daniel Cîrjan și grupul consilierilor locali PNL au înaintat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea strategiei privind câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Liberalii propun să fie înființat un site web prin care să se promoveze adopțiile câinilor fără stăpân care se află în adăpostul public.

Dacă proiectul va fi adoptat nu veți putea adopta doar de pe site, ci veți putea merge la târgurile de adopții care vor fi organizate lunar.

Alături de consilierii locali liberali, am depus un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei privind adopția câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, având în vedere că municipiul Drobeta-Turnu Severin are printre cele mai puține adopții de câini fără stăpân în comparație cu celelalte municipii reședință de județ, ceea ce este un argument solid pentru a intensifica demersurile pentru creșterea numărului de adopții. Creșterea numărului de adopții în privința câinilor fără stăpân înseamnă, printre altele: creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni prin scăderera numărului câinilor fără stăpân de pe domeniul public, precum și salvarea de la moarte a unor câini nevinovați”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Ce prevede proiectul de hotărâre:

  • Art.1 Se aprobă realizarea unui website al Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin cu scopul de a promova adopțiile câinilor aflați în adăpostul public pentru câinii fără stăpân, bugetul estimativ alocat fiind de 8.000 lei.
  • Art.2 Direcția Tehnică în colaborare cu concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân vor organiza lunar târguri de adopții pentru câini, fie la sediul adăpostului public pentru câinii fără stăpân, fie în altă locație.
  • Art.3 Direcția Tehnică în colaborare cu concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân vor organiza semestrial ziua porților deschise la adăpostul public pentru câinii fără stăpân în vederea adopției.
  • Art.4 Biroul Comunicare-Relații Externe și Promovare Imagine, în colaborare cu Direcția Tehnică și concesionarul Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân, va actualiza în permanență website-ul cu toți câinii fără stăpân disponibili pentru adopție, cu prezentarea pentru fiecare câine în parte a următoarelor informații : poză, vârstă, sex, starea medicală, data capturării, numărul de identificare al câinelui și/sau boxa în care se găsește în adăpost.
  • Art.5 Adopția este gratuită și se face pe bază de formular de adopție, respectând prevederile Legii nr. 258/2013 pentru modificarea și completarea O.U.G nr.155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Art.6 Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, în scopul de a duce la îndeplinire prezenta hotărâre, va încheia protocoale de colaborare cu instituții publice, cu organisme naționale sau internaționale, precum și cu organizații non-guvernamentale specializate în apărarea drepturilor animalelor din țară și din străinătate.
  • Art.7 Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Biroul Comunicare-Relații Externe și Promovare Imagine și Direcția Tehnică din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Drobeta-Turnu Severin iar hotărârea se transmite Instituţiei Prefectului – Judeţul Mehedinţi, Primarului municipiului Drobeta-Turnu Severin şi se comunică celor interesaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.