Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Viceprimarul Daniel Cîrjan:”Dezinteresul și disprețul cu care PSD tratează Drobeta Turnu Severin pun în mod real în pericol dezvoltarea viitoare a unui întreg municipiu”

Viceprimarul liberal Daniel Cîrjan critică modul cum președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a împărțit banii provenind din cota de 6 la sută din impozitul pe venit.

Drobeta Turnu Severin, municipiul-reședință de județ, a primit de la Consiliul Județean Mehedinți aceeași sumă ca Jiana, adică 1.000.000 de lei.

”Consiliul Județean Mehedinți, condus și controlat de PSD, în mod discreționar a alocat 18.000.000 de lei din cota de 6% din impozitul pe venit către localitățile din Mehedinți, sume destinate susținerii proiectelor de investiții! Populația Severinului reprezintă o treime din cea a Mehedințiului, ceea ce înseamnă că municipiul nostru ar fi fost corect să primească măcar 6.000.000 lei. Surpriză mare însă pentru severineni!”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

În opinia sa este inadmisibil să tratezi un municipiu în acest mod, alocându-i o sumă atât de mică:

”Municipiul Drobeta Turnu Severin a primit suma de …. 1.000.000 lei, adică exact cât a primit comuna Jiana, și puțin mai mult decât localități precum Gogoșu sau Strehaia. Dezinteresul și disprețul cu care PSD tratează Drobeta Turnu Severin și pe cei 100.000 de locuitori pun în mod real în pericol dezvoltarea viitoare a unui întreg municipiu! Îi întreb public pe primarul PSD al Severinului și pe președintele PSD al Consiliului Județean Mehedinți: de ce tratează Severinul ca pe o comună și de ce nu au alocat bani mai mulți pentru investiții ?”

Marți, 28 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Mehedinți, au fost repartizate primăriilor din județ sumele din cota de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

Primăriile conduse de primarii PSD care au adus voturi importante la alegerile de anul trecut au primit sume mari. De exemplu, Primăria Jiana a primit 1.000.000 lei, Gogoșu și Strehaia câte 800.000 de lei. În schimb, primăriile conduse de primari PNL ori de primari care au refuzat să se implice în campanie pentru PSD au primit, în bătaie de joc niște fărâmituri, niște sume mai mult decât modice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.