Skip to content
Focus Recent

Victoria a adus zâzanie în PNL! Un primar din Oltenia cere demisia lui Ludovic Orban

Scorul de 27% și prima poziție în clasament nu pare să fi adus pace în Partidul Național Liberal. Weekendul s-a dovedit a fi unul agitat pentru liberali. După ce președintele Ludovic Orban a declarat că cei din IT nu ar trebui să fie scutiți de plata impozitului, o parte din liberali au luat ”foc”.

Primarul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, solicită demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL. Marcel Romanescu este cel care a câștigat alegerile parțiale și în urmă cu câteva zile era ”cot la cot” pe scenă cu Ludovic Orban și Rareș Bogdan, însă surse politice au declarat pentru PSNews Mehedinți că relația cu președintele organizației județene Gorj, Dan Vîlceanu, nu este una tocmai bună.

”Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nicio zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Niciun bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD-ALDE”, a scris edilul duminică pe Facebook.

Pe de altă parte, surse politice au dezvăluit că la ședința de luni, 3 iunie, se va decide soarta liderilor liberali din București având în vedere că scorul obținut la alegeri este unul mult sub așteptări.

Este foarte interesant de observat cum se așază jocurile de putere după o victorie a unui partid politic. Pe de altă parte, această victorie a liberalilor ar fi trebuit să mențină coeziunea având în vedere că starea de lucruri în partidul oponent nu este tocmai una roz, ci mai degrabă în plin proces de reașezare, iar de asta trebuia ”profitat”.

Rămâne de văzut cum vor gestiona liberalii noul avantaj dobândit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.