Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu ministrul Economiei: Pregătim o schemă de finanțare pentru acei oameni care se întorc la lucru

Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat că Guvernul pregătește un nou set de măsuri pentru cei care sunt afectați de criza coronavirusului.

Statul român a gândit două tipuri de măsuri. Primele măsuri sunt pentru perioada de creștere a acestei epidemii, de care, trebuie să spun sincer, nu am trecut încă. Acestea au fost măsuri de a ajuta companiile și salariații, prin acest șomaj tehnic, pe car îl acordăm tuturor salariaților companiilor care sunt lovite, după care urmează un pachet de măsuri active. Discutăm inclusiv o schemă de a ajuta companiile, o schemă de finanțare a locurilor de muncă, pentru acei oameni care se întorc la lucru, și pentru a scădea povara fiscală a întreprinderilor”, a declarat ministrul mehedințean într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Totodată, Virgil Popescu a mai anunțat că va fi un pachet de finanțare de milioane de euro pentru IMM-uri.

Alte măsuri pe care le pregătim se asemenea, împreună cu fondurile europene – discutăm de un pachet de finanțare de până la 750 milioane de euro pentru întreprinderi mici și mijlocii, sper să obținem granturi pentru IMM-uri”, a mai precizat ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.