Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „E un posibil cartel pe preţuri. Nu avem nicio pârghie împotriva ANRE”

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu a declarat, joi 13 ianuarie, în contextul crizei facturilor uriaşe, că „pe piaţă există un posibil cartel pe preţuri”.

„La ANRE, în spate, sunt nişte oameni cu încregături vechi, care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm, am mai avut discuţii, când a fost problema cu liberalizarea. Noi am solicitat atunci ca toţi consumatorii să primească cea mai bună ofertă din piaţă. Tot din eşalonul doi al ANRE s-a spus că nu se poate aşa ceva pentru că pierd furnizorii. Păi, asta e problema noastră? Că pierd furnizorii? Mai mult, am fost reclamaţi de ANRE la Comisia Europeană. ANRE e a statului român şi cred că ar trebui să fie în slujba cetăţeanului. Guvernul nu are nicio pârghie împotriva ANRE şi că doar Parlamentul să tragă instituţia la răspundere”, a explicat ministrul în direct la DCNews.

Virgil Popescu i-a criticat pe cei de la ANRE că nu își fac treaba.

”Mie mi se pare foarte ciudat, am tăcut, am tăcut şi mă încearcă sentimente de frustrare când că oamenii nu îşi fac treaba, că cei care trebuie să controleze nu îşi fac treaba. Am mai văzut o declaraţie a unui domn din ANRE, întrebat de ce nu au făcut controale din decembrie, a spus că sunt sărbătorile. E strigător la cer. E fără replică şi fără răspuns. E inimaginabil. Oamenii care lucrează în ANRE sunt strânşi legaţi”, a mai explicat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.