Skip to content
Focus

Virgil Popescu (PNL): „Distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică”

 

Deputatul PNL Virgil Popescu – vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii din forul legislativ inferior a anunțat luni, 4 iunie, că liberalii au depus un proiect de lege prin care se urmărește ca distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică în sarcina unităților administrativ-teritoriale.

“Astăzi (n.r. 4 iunie), în ședința Biroului Executiv, am pus pe masa colegilor mei proiectul de lege de modificare a Legii energiei electrice, care am reușit să-l trecem la Senat. A fost inițiat de colegul meu Lucian Bode, iar eu împreună cu colegul meu din comisia de industrii, Sorin Bumb și Dănuț Bica l-am amendat, în sensul în care distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică în sarcina unităților administrativ-teritoriale”, a declarat liberalul Virgil Popescu.

Proiectul a trecut deja de Camera Superioară, iar mâine, 5 iunie, va fi dezbătut în Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

“Este o doleanță pe care toți locuitorii României și-o doresc, iar noi liberalii venim în sprijinul îndeplinirii acesteia. Este un proiect de lege care cred că va trece de comisia de industrii care va avea loc marți, 5 iunie, la ora 10,00 pentru că din 2012 și până acum Ministerul Energiei, care este titularul acestui serviciu de distribuție a concesionării nu a făcut absolut nicio concensiune. Practic toate concesiunile de distribuție a gazelor în România sunt blocate din 2012, de când Guvernul PSD a preluat puterea, iar Ministerul Energiei a devenit incapabil să facă acest lucru”, a mai spus vicepreședintele PNL, Virgil Popescu.

Parlamentarul liberal de Mehedinți este de părere că această lege va da șansa autorităților locale să scoată la concesiune și să dinamizeze această distribuție de gaze la nivel local:

“Între timp prețul lemnelor de foc s-a dublat, chiar triplat în anumite locuri din țară, iar oamenii suferă de frig. Vorbim de exploatarea gazelor din Marea Neagră, vorbim de excedente de gaze, ne plângem că ne iau ungurii gazele, dar nu facem nimic ca să venim în sprijinul creșterii consumului de gaze în România. Din acest motiv, eu cred că acest proiect de lege, care va da practic șansa autorităților locale să scoată la concesiune și să dinamizeze această distribuție de gaze la nivel local va fi un lucru benefic pentru toți cetățenii României”.

1 comentariu la “Virgil Popescu (PNL): „Distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.