Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Virgil Popescu: PSD a făcut bugetul prost

În mijlocul unui scandal de proporții, în care PSD acuză acuză președintele României că nu permite rectificarea bugetară pentru a se plăti pensile și salariile, liberalii contraatacă. Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, susține că social-democrații mint și că fac asta pentru a ascunde faptul că au ajuns la fundul sacului.

PSD face un scandal monstru pe motiv că președintele Iohannis nu a convocat CSAT-ul ca să aprobe rectificarea bugetară. Argumentele aduse de membrii Guvernului Dăncilă sunt legate de transferal unor fonduri de la serviciile secrete și Administrația Prezidențială către ministerele sociale și fără o aprobare a diminuării bugetelor acestora, nu pot fi luați banii. În replica, opoziția, dar în special Președintele, au declarat că rectificarea se putea face fără problemă pentru salariile bugetarilor, pensii sau sănătate. Tot acest scandal induce suspiciunea că Guvernul nu ar mai avea bani pentru a onora promisiunile de creșteri de pensii și salarii.

 „Domnul ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici, spune că nu are nevoie de avizul CSAT și că de fapt au bani pentru pensii, salarii, îndemnizațiile mamelor. Iese după aia Olguța Vasilescu și plânge la televizor că nu pot să dea pensii, salarii, îndemnizațiile mamelor datorită faptului că președintele nu convoacă CSAT pentru a aviza proiectul de Ordonanță. Eu cred că ar trebui să se hotărască, ori au făcut un buget prost la începutul anului și trebuie să recunoască că atâta i-a dus mintea și nu au pus banii pentru pensii, salarii mărite, îndemnizații și i-am pus pe mai puține luni. Să își asume faptul că au făcut un buget prost!”, susține deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

Guvernul României acuză faptul că refuzul președintelui Klaus Iohannis de convocare în regim de urgență a CSAT pentru adoptarea primei rectificări bugetare din acest an poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele și copiii, ci și accesul pacienților la serviciile medicale. În replică, Președintele a declarat că Guvernul minte și că poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepția zonei de securitate națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.