Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Vom avea vot anticipat!

Parlamentarii din Comisia specială care lucrează la modificarea legislației electorale au adoptat amendamentul prin care vom avea vot anticipat la alegerile prezidențiale.

15. Articolul 44 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 44. – (1) În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe în ziua de vineri, ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 07.00 şi se încheie la ora locală 21.00”.

Ce modificări s-au mai făcut:

Articolul 46 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 46. – (1) La ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot.
(2) Alegătorii care la ora 21,00 se află în sediul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.”

După ce vor fi efectuate toate modificările legea urmează să fie votată săptămâna viitoare de parlamentari, după care să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis pentru a intra în vigoare.

Despre necesitatea modificării legii electorale s-a discutat după alegerile europarlamentare din data de 26 mai când mii de români au stat ore întregi la coadă pentru a putea vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.