Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

La Congres cu cuțitele pe masă: Dăncilă ține cu dinții de scaunul din Guvern și PSD

Premierul Viorica Dăncilă s-a trezit peste noapte, după arestarea lui Liviu Dragnea, cu tot Guvernul și partidul în propriile mâini, iar pentru că ar fi fost o muncă prea grea, câțiva baroni i-au întins o mână de ajutor, printre ei eternul Marian Oprișan și Niculae Bădălău. Cei doi au pus stăpânire pe teritorii din țară și le-au distrus din toate punctele de vedere, iar Viorica Dăncilă face același lucru cu întregul teritoriu al țării, potrivit PSNews.ro

Guvernarea

Dacă Dăncilă nu va obține funcția de președinte al partidului există șanse mari să o vedem cum demisionează de la conducerea Guvernului. Este cea mai mare cerință pe care o are aceasta pentru a face în continuare jocurile baronilor în Executiv. Rolul ei rămâne în continuare acela de marionetă, însă vrea să aibă impresia că se bucură de puțină putere și nu e doar un executant în PSD. Totodată, aceasta rămâne și singura șansă pentru ca opoziția să ajungă la guvernare în 2019.

Schimbări în filiale și Guvern

PSD încă nu s-a hotărât ce să facă cu oamenii lui Dragnea sau cu cei care schimbă tabăra după cum bate vântul – Andronescu, Plumb s.a. Noua conducere va tăia capete, dar va avea curaj să le taie și în Guvern?

Imediat ce se va instala la conducerea partidului, Dăncilă își va instala apropiații la conducerea filialelor. Vor schimba peste tot în țară, așa cum a făcut și Dragnea când a fost votat, și Ponta și fiecare lider de partid. Acest lucru poate să nască nemulțumiri pentru că spre deosebire de alții, Dăncilă și-a demonstrat limitele, nu are rezultate și a condus un Guvern care a atacat constant justiția.

Aparent vor crede că sunt schimbări necesare pentru alegerile prezidențiale, în realitate vor lăsa partidul spart în bisericuțe și conviețuirea va fi tot mai dificilă sub tunurile unui Marian Oprișan care a așteptat acest moment toată viața.

Candidatul la prezidențiale

PSD așteaptă să treacă acest val de ură la adresa partidului, să se calmeze societatea și să-și lanseze candidatul. Până în toamnă nu vor face acest lucru, deoarece riscă să-l expună. În cazul în care PSD avea un candidat din exterior cu o imagine foarte bună, apreciat de societate, care putea atrage voturi din mai multe categorii sociale atunci îl lansau în bătălie cu mult timp înainte. Altfel, omul PSD la prezidențiale va fi cineva din partid și oricine va veni, va fi atacat de opoziție și izolat pe scena politică.

Cu Viorica Dăncilă la conducerea PSD putem să ne așteptăm la un candidat-surpriză la prezidențiale. Tripleta Oprișan-Bădălău-Dăncilă va recicla vreun membru de partid, îl va îmbrăca frumos și îl va trimite să lupte la prezidențiale. Șansa vieții pentru Eugen Teodorovici.

Între timp, Dăncilă va încerca să mimeze schimbare, interesul și să arate că Guvernul nu mai e condus de Liviu Dragnea. În acest ritm, are toate motivele să țină cu dinții de fotoliul din Guvern și din PSD – poate fi ultima șansă atât pentru ea, cât și pentru PSD să mai obțină astfel de funcții, din 2020 situația nu e deloc favorabilă pentru pesediști.

Până atunci, urmează Congresul PSD de pe 29 iunie unde cu siguranță vom avea o surpriză deoarece Dăncilă nu are momentan o majoritate în partid și din câte reiese, nimeni nu are așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.